Tags

, , , , , , ,

Fericirea este o pânză cusută cu fire de magie. În tot restul anului acele sunt ruginite şi lucrează cu greu,însă o dată cu venirea lunii Decembrie,ca prin minune rugina se dizolvă. Aţa de magie este uşor de prelucrat şi astfel se înfăptuieşte fericirea.

Viaţa e aşa cum ne-o putem crea noi. Totul stă în puterea de a crede. În lumea asta mare nimeni nu mai este plămădit ca un cozonac de soi:cu făină albă ca puritatea sufletului, cu drojdie care să crească buna dispoziţie din oameni şi zahăr care să le îndulcească supărările traiului,să se coacă într-un cuptor al farmecului din care să iasă rumeni şi să vadă in tot ce îi inconjoara o papadie de magie,spre care să sufle şi în care să îsi pună toată speranţa.

Pentru cei care cred în Magia Crăciunului, se naşte un al doilea suflet, un suflet de copil inocent, prin care se împodobeşte un brad cu globuri zâmbăreţe şi clopoţei care trezesc colecţii de amintiri. O dată ce ai încetat să crezi magia s-a spulberat.De la auzirea primelor zvonuri ca Moş Crăciun nu exista ţi-ai pierdut întreaga preadolescenţă să aflii trucul cadourilor din Ajun,ţi-ai pierdut echilibrul fericirii tale spirituale.Erai atât de simpatic în naivitatea ta dulce,muşcai cu o poftă nebună din satisfacţia de a primi un dar.Si acum…te simti bine?Felicitări!Eşti demn de laude din simplul fapt că ţi-ai spart globul de cristal în care ai trăit mai mult de un deceniu într-o comă magică;ţi se administaru vitamine de speranţă şi plutire, erai indus într-o stare de feerie adorabilă, tu te simţeai bine si asta era tot ce conta…însă a venti timpul sa te însănătoşeşti,ai scăpat de boala copilariei care ţi-a dat atâtea bătăi de cap…şi chiar dacă nu vrei sa recunoşti cea care cândva îţi coordona existenţa.Însă o dată cu ea ţi-ai pierdut şi hazul, nimic nu te mai mulţumeşte,nimic nu mai este ce a fost…Acum este datoria ta să înfăptuieşti magie, să îi faci pe ceilalţi să creadă ceea ce tu ai distrus.

Dacă vei aprinde câteva chibrituri dintr-o cutie plină cu tristeţe vei ajunge o lumânare penntru învierea sufletului tău de copil,pierdut. Totul ţine de psihic,de inducerea unei idei în minte, idee care poate influnţa Universul celui care crede.Deci magia se cuibăreşte în palma tuturor,dacă vraja se înfăptuieşte sau nu ţine de noi;de ochii la care am visat când ne-am dorit sa se facă o magie cu lacrimile care curg şiruri pe obrajii lipiciosi ai celor care trăiesc în întunericul străzii asteptând o lumină a minunii; de braţele pe care ne dorim să le îmbrăţişăm când am epuizat toată forţa morală care se poate ascunde într-o amintire; de zâmbetul acela care cuprindea în deschiderea lui o lume întreagă, în care pe fiecare undă a veseliei se năştea încă un motiv de a crede că mâine magia celor care te iubesc vei fi TU!

Medeleanu Madalina

elev
Galati
http://madalina-medeleanu.blogspot.ro/

via http://citesteasta.ro/8268/fiecare-este-magicianul-vietii-sale/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=fiecare-este-magicianul-vietii-sale

Concurs lunar de creatie ltierara cu premii surpriza – promovam cultura